CMF Nederland

CMF Nijmegen

Welkom bij CMF Nijmegen!

We zijn een groepje medische studenten die elkaar buiten de collegebanken willen ontmoeten om na te denken over kwesties rondom het geloof en over ethische vraagstukken die je tegen kan komen als geneeskunde student. Dit willen we doen door middel van drie of vier thema-avonden per jaar. Op zo’n avond zullen we een lezing houden over een bepaald (medisch-ethisch) onderwerp. Uiteraard is er ook genoeg ruimte voor discussie en ontmoeting!
Overigens zijn artsen even welkom op onze thema-avonden!

Levenseindevraagstukken bij gehandicapte kinderen

Binnenkort is er weer een CMF-avond! Op maandagavond 4 november zal Steph Potgieter, kinderarts in het Laurentius ziekenhuis, een lezing komen geven over levenseindevraagstukken bij gehandicapte kinderen. Vanuit zijn ervaring vertelt hij meer over perikelen bij ernstig meervoudig gehandicapte kinderen en de naderende dood door ziekten. Daarnaast zal er ruimte zijn voor vragen en discussie.

Deze lezing zal plaatsvinden op de medische faculteit in Galenus (route nr: 94). Inloop vanaf 19:30 uur en de lezing zelf start om 20:00 uur tot ongeveer 22:00 uur. Kosten: €1,00 voor leden, €2,00 voor niet-leden.


lezing psychiatrie&demonie

Er komt weer een interessante CMF-avond aan! Op 17 september zal prof. dr. Mart Jan Paul een lezing geven over de psychiatrie in relatie tot het christendom. Tijdens deze avond zullen onderwerpen als demonie&psychiatrie en bevrijdingspastoraat aan bod komen, en hoe je vanuit christelijk oogpunt tegen diverse psychiatrische behandelingen aan kunt kijken. Na de lezing zullen we afsluiten met een discussie.

Het onderwerp is breed en wellicht ook interessant voor niet-medische studenten. Iedereen is van harte welkom!

Locatie: M835 - ruimte 0.09. Route nr: 164. Dit is in opleidingsgebouw A, kapittelweg 54 (links naast de fietsenstalling, tegenover het Donders instituut)
Entree: 1 euro leden, 2 euro niet-leden

 

Vriendelijke groet,

CMF Nijmegen
Arianne Bouman, Maria Kloosterman, Conny Veldhuizen


Agenda

24

Oct

31

Oct
CMF Najaarsconferentie

09:30, Nieuw Salem, Driebergen

19

Jul
ICMDA World Congress 2022

10:00, Arusha, Tanzania

Meer items...

Lid worden