top of page
Papier-met-logo.jpg

Over CMF Nederland

CMF Nederland is de vereniging voor artsen en geneeskundestudenten, tandartsen en tandheelkundestudenten, die vanuit hun christelijke overtuiging hun medisch denken en handelen vorm willen geven.

Grondslag, visie en missie

De grondslag van de vereniging is Gods openbaring in Christus, zoals deze in de Bijbel tot ons komt. De visie van de vereniging is dat het geloof in Jezus Christus inspiratiebron is voor de persoon en het werk van de arts. De missie van de vereniging is haar leden door middel van onderlinge ontmoeting, bezinning en verdieping toe te rusten om zowel in hun beroep als daarbuiten aan haar visie inhoud te geven. De vereniging ziet het ook als haar missie om te participeren in de internationale christelijke medische gemeenschap.

ICMDA, CMF internationaal

CMF Nederland maakt deel uit van een wereldwijd netwerk, de International Christian Medical and Dental Association. Dit is een overkoepelende organisatie van groepen als CMF Nederland, verspreid over de gehele wereld. ICMDA onderhoudt contacten met haar leden onder andere door het beleggen van congressen, zowel per werelddeel als wereldwijd. Daarnaast investeren ze veel in training en versterken van lokale artsen-netwerken. Via ICMDA ondersteunen wij onze collega's wereldwijd door gebed en financieel. Meer informatie is hier te vinden.

bottom of page