top of page
Studenten

CMF studenten

Waardevolle bijdrage aan je studie

Je vraagt je misschien af of CMF Studenten een studentenvereniging is. En als je al lid bent van een (christelijke) studentenvereniging, heeft het dan nog nut om lid te worden van CMF? Wij denken van wel.

In de praktijk is een groot deel van onze student-leden ook lid van een andere vereniging. Gemiddeld zijn de bijeenkomsten van CMF 2 tot 6 maal per jaar. Dit is goed te combineren met zowel de studie als met andere activiteiten.

​Jaarlijks wordt het CMF studentencongres georganiseerd. Er zijn landelijk lezingen en borrels voor studenten. Verder zijn er kringen voor geneeskundestudenten in meerdere steden in het land.

De CMF bijeenkomsten geven je een unieke kans om specifiek en diepgaand bezig te zijn met relevante thema’s voor christelijke medici, die tijdens jouw studie en bij een bredere vereniging niet aan bod komen. Voorbeelden van deze thema’s zijn roeping in je werk, moed, en compassie.

Deze onderwerpen komen ook aan bod in het kwartaalmagazine IDDG, dat alle CMF leden krijgen. Kijk ook op onze Instagram.

Netwerk van artsen en studenten

Het grootste deel van CMF Nederland is arts. Als student heb je hier baat bij!​

Als student-lid van CMF ben je automatisch lid van een internationaal netwerk van christenartsen. Door wie jij je kunt laten inspireren, op wie je terug kunt vallen tijdens je coschappen of bij je eerste baan, met wie je kunt sparren. Dit kan bij de conferenties of kringen van CMF, maar ook bijvoorbeeld bij het CMF studentencongres. Ook na je afstuderen is lidmaatschap van CMF nuttig, niet alleen voor het contact met andere christenartsen in Nederland maar ook wereldwijd.

Internationaal is CMF onderdeel van de organisatie ICMDA, waarin christelijke artsen wereldwijd zich verenigen.

​CMF Nederland moedigt haar student-leden dan ook actief aan om internationale congressen en conferenties te bezoeken!

Christenen zichtbaar in de geneeskunde

CMF kan veel voor een geneeskundestudent of jonge arts betekenen. Andersom kun je door lid te zijn van CMF ook wat voor anderen betekenen.

​Bijvoorbeeld doordat CMF actief een christelijk geluid wil laten horen in maatschappelijke discussies over bijvoorbeeld medische ethiek.

Daarnaast is CMF/ICMDA wereldwijd actief met het organiseren van activiteiten voor christenmedici. Veel van deze bijeenkomsten hebben ook een missionair karakter (bij voorbeeld in voormalige Sovjet Unie en Afrika). Als lid van CMF draag je ook hieraan bij.

​Meedoen

Ben je benieuwd of er in jouw stad een CMF studentenkring actief is? Stuur hier een bericht!

Voor meer informatie over het CMF studentencongres van dit jaar, kijk dan hier.

En volg ons op Instagram.

Lidmaatschap

CMF-lidmaatschap is voor student leden erg voordelig: € 30,- per jaar. Met dit lidmaatschap krijg je korting op alle activiteiten en ontvang je ons kwartaalblad.

bottom of page