top of page
Ziekenhuismedewerkers

Arts-assistenten

De periode dat je werkzaam bent als arts-assistent is voor veel jonge dokters een heel intensieve tijd. 

Je krijgt veel nieuwe verantwoordelijkheden, maakt lange werkweken, moet soms best ver reizen en de emotionele belasting van het werk als arts wordt meermaals duidelijk. Tegelijk moet je nadenken over de vervolgstappen in je carrière: ‘ga ik onderzoek doen? Welke specialisatie past bij mij? Hoe kom ik daar binnen?’. En vaak is er ook privé veel wat aandacht vraagt: een huis vinden of misschien zelfs kopen, het aangaan van een relatie of juist (ongewenst) single blijven, trouwen, gezinsvorming; er kan van alles gebeuren. Niet voor niks is er de laatste jaren een hoog burn-out cijfer onder arts-assistenten.

Hoe je in dit alles je geloofsleven vitaal houdt kan ook een uitdaging zijn. Ben je nog aangesloten bij een kerk of heb je nauwelijks de energie (of gewoon haast geen vrije zondagen) om een gemeente te bezoeken? Lees je je Bijbel nog wel eens of ligt die veelal dichtgeslagen op je nachtkastje?

Als leden van Christian Medical Fellowship Nederland herkennen we deze problemen uit ervaring. En we willen oog hebben voor heel de dokter door bezinning op de inhoud van het medische werk, je ontwikkeling als professional maar ook je geloofsontwikkeling. Soms heb je gewoon het meest behoefte aan samenzijn met peers, ook dat kan bij ons!

 

We doen dat door arts-assistenten actief te benaderen voor onze activiteiten en ook speciale activiteiten voor hen te organiseren, denk aan arts-assistenten kringen en landelijke activiteiten met aansprekende thema’s.

bottom of page