top of page
Student met rugtas

Buddysysteem

Help, welke keuze moet ik maken?

Heb jij deze vraag al een keer gehad? En heb jij ook geen idee hoe het is om als arts-assistent te werken. In opleiding te gaan tot een bepaald specialisme. Veel vragen in je hoofd hoe je alles moet gaan combineren in de toekomst…


Het buddysysteem

Wanneer je als geneeskundestudent, coassistent dan wel arts assistent aan het begin van je carrière staat heb je af en toe behoefte aan kennis van iemand die diezelfde weg al heeft afgelegd. Om deze reden is het buddy-systeem in het leven geroepen. 

Wanneer jij vragen hebt over een bepaald specialisme of moeite hebt om een keuze te maken stuur ons dan een mail! Wij, als studentenbestuur en studentenwerker van CMF Nederland, brengen je graag via de mail in contact met een arts of arts-assistent. Hij of zij zal proberen om jou antwoorden te geven vanuit zijn/haar eigen carrièrepad.

Tot nog toe zijn alle artsen die we hiervoor benaderd hebben zeer positief en ook de studenten en coassistenten zijn er positief over. De vragen worden vaak via de mail of telefonisch beantwoord en eventueel in een persoonlijke afspraak met een kop koffie/thee. 

Het primaire doel wat wij als CMF nastreven met het buddy-systeem dat je samen gaat zoeken naar antwoorden. De arts/arts-assistent probeert mee te denken met de vraagsteller en geeft vanuit zijn/haar eigen ervaring een eventueel advies dan wel eigen visie op het vraagstuk. 

Heb je een vraag of zou je graag vragen beantwoorden neem dan contact op via studentenbestuur@cmf-nederland.nl

bottom of page