top of page
Studenten die de trap oplopen

Stedenkringen

CMF Studenten is hét platform om christelijke studiegenoten en aanstaande collega’s te ontmoeten.

Om je als student, coassistent en jonge dokter te verdiepen en ontwikkelen, is er in een aantal studentensteden een CMF Studenten stedenkring.

 

Geloof en geneeskunde

Tijdens je studie, coschappen of werk merk je dat werk en geloof elkaar soms raken. Persoonlijk, óf in contact met patiënten of collega’s. Dit kan verrijkend zijn, maar ook vragen geven. En soms merk je dat bezinning hierop van toegevoegde waarde kan zijn.

Op de stedenkring ontmoet je christelijke medestudenten van jouw universiteit, en is er ruimte om dieper na te denken over de raakvlakken tussen je geloof en je studie of coschap.

 

Stedenkring

Op een kringavond wordt (meestal) samen gegeten, en is er een bezinning op een thema of gedeelte uit de Bijbel, dat van toepassing is op studie, coschap op werk. We denken na over actuele thema’s en er is ruimte om persoonlijke ervaringen te delen. De ervaring leert dat veel deelnemers hierin verdieping ervaren in hun geloof, studie en coschappen.

Kringmateriaal

CMF Studenten heeft de afgelopen jaren ruime ervaring opgebouwd in stedenkringen. Hiervoor is ook kringmateriaal ontwikkeld, waardoor er handvatten zijn om de kring inhoudelijk vorm te geven. Onze studentwerker Arjen helpt met het opzetten van nieuw kringmateriaal, en ondersteunt de stedenkringen inhoudelijk.

 

Meedoen?

Lijkt het jou mooi om mee te doen aan een stedenkring, of heb je met een aantal medestudenten de behoefte om dieper in te gaan op de verbinding tussen je geloof en de geneeskunde? Of zoek je handvatten om je geloof uit te dragen in de dagelijkse praktijk?

Neem dan hier contact op met onze commissaris Interne Taco, en hij zal je linken aan je lokale stedengroep, of je helpen zelf een stedengroep op te zetten!

bottom of page