top of page

za 21 sep

|

Jeruzalemkerk

Saline Process Witness Training (SPWT)

Doel van CMF Nederland met de serie trainingen is om in de komende jaren op verschillende plekken in Nederland zorgprofessionals toe te rusten om in hun werk licht en zout te zijn.

Saline Process Witness Training (SPWT)
Saline Process Witness Training (SPWT)

Tijd en locatie

21 sep 2024, 09:00 – 16:30

Jeruzalemkerk, Assendorperdijk 134, 8012 EK Zwolle, Nederland

Over het evenement

“Soms heb ik een gesprek met een patiënt en wil ik eigenlijk levensvragen aan de orde stellen, maar ik weet niet hoe ik dat precies moet doen”.

“Ik zou willen dat ik mijn patiënt iets kon laten zien van de hoop die in mij leeft”.

“Naast hun gezondheidsprobleem hebben veel patienten die ik spreek een verlangen naar zin en doel in het leven, dat niet door enkel het oplossen van hun gezondheidsprobleem wordt verholpen”.

Herkenbare uitspraken?  Veel patiënten willen wel over hun levensvragen praten, alleen beginnen ze daar niet zelf over. Hoe mooi zou het zijn als hun hulpverlener zo’n onderwerp bespreekbaar kan maken!

Binnen het ethische kader van consent en respect, verdiepen we ons door de SPWT in verschillende praktische tools om deze gesprekken aan te gaan en om getuige te zijn, afgestemd op de behoefte van de patiënt.

In de training staan de volgende vragen centraal:

1. Waarom is geloof belangrijk in de gezondheidszorg?

2. Wat zijn de mogelijkheden en hindernissen om Gods opdracht uit te voeren?

3. Wat is mijn rol?

4. Welke instrumenten kunnen mij helpen met cultiveren, zaaien en oogsten?

5. Wat kan ik nu doen?

In ons dagelijks werk kunnen we iets uitstralen van wie Jezus Christus is, als we biddend, in afhankelijkheid, toegewijde zorg leveren. Zodat meer collega’s en patiënten Hem mogen leren kennen!

Deel dit evenement

bottom of page