top of page

za 08 jun

|

De Lei 86, 3971 CA Driebergen-Rijsenburg, Nederland

Voorjaarsconferentie

INSCHRIJVING IS GEOPEND Schrijf u snel in via het inschrijfformulier.

Voorjaarsconferentie
Voorjaarsconferentie

Tijd en locatie

08 jun 2024, 09:45 – 13:30

De Lei 86, 3971 CA Driebergen-Rijsenburg, Nederland

Over het evenement

Thema: Collegialiteit en Integriteit 

WAT ALS DIE TWEE NIET MEER SAMEN DOOR ÉÉN DEUR KUNNEN?

Vanuit de coronacrisis weten we hoe krachtig collegialiteit kan zijn. Met een gemeenschappelijk doel, collegialiteit en goed samenwerken konden we bergen verzetten! We zetten met elkaar de schouders eronder en kregen in korte tijd dingen voor elkaar die in jaren vergaderen daarvoor niet waren gelukt. “Onder druk wordt alles vloeibaar” was een gevleugelde uitspraak. Het was zwaar, maar het gaf ook een kick, daar was je arts voor geworden. Jammer genoeg kan collegialiteit ook een schaduwkant hebben. Soms kom je in een setting terecht waarbij het leveren van de beste zorg niet op de voorgrond staat. Andere belangen spelen een rol en het gaat al jaren zo. Het zit je niet lekker, maar ja, ben jij dan wel de aangewezen persoon om het aan te kaarten? En wat ben je bereid ervoor op te offeren? Misschien kost het je wel die plek in de opleiding of de maatschap. De mantel der liefde kan soms best elastisch zijn, er past een hoop onder… maar echt lekker zit die dan niet meer. Deze conferentie gaat er over hoe collegialiteit en integriteit niet zonder elkaar kunnen. Hoe ga je er mee om als die twee tegenover elkaar komen te staan. Kan het geloof je daarbij helpen?

SPREKERS

De conferentie zal worden geopend met een meditatie door ds. Theo Hettema. Hij is o.a. predikant, docent en coach voor professionals in mensgerichte beroepen. Vanuit die rollen is hij veel bezig met het onderwerp integriteit en collegialiteit. Maar ook vanuit de praktijk weet hij dat als je wordt geconfronteerd met onrecht, je soms binnen de regels buiten de lijntjes moet kleuren. Zo was hij betrokken bij de marathon kerkdienst in Den Haag (die uiteindelijk ruim drie maanden duurde) om het uitzetten van een Armeens gezin te voorkomen. Hoe kan het geloof je helpen je morele kompas scherp te houden en er tegelijkertijd te zijn voor je collega’s?

Na de meditatie zal dr. Rick Paul, chirurg n.p en voormalig opleider, een lezing geven. Hij weet als geen ander hoe soms de schoen erg kan wringen. In 2011 was hij een van de twee klokkenluiders die een calamiteit op de IC van het VUmc aanhangig maakten bij de inspectie, nadat het eerst intern was gemeld. Dat is hen niet in de koude kleren gaan zitten. Vanuit deze ervaring, maar ook vanuit zijn jarenlange ervaring als arts en opleider, wil hij laten zien wat er op je afkomt als er een spanning ontstaat tussen collegialiteit en integriteit.

PROGRAMMA

Inloop vanaf 9.15, start programma om 9.45.

Ochtendprogramma wordt afgesloten met een goed verzorgde lunch (12.30 tot 13.30).

DEELNEMERSBIJDRAGE*

€ 60: voor CMF-leden en voor introducés

€ 100: voor niet-leden

€ 35: voor a(n)ios die CMF-lid zijn en voor a(n)os die introducé zijn

€ 60: voor a(n)ios die geen lid zijn

€ 15: voor studenten die CMF-lid zijn en voor studenten die introducé zijn

€ 25: voor studenten die geen lid zijn

*inclusief lunch en consumpties.

ACCREDITATIE

Gezien het gekozen thema en invulling zal er geen accreditatie worden aangevraagd.

INSCHRIJVEN

Tot 1 juni kunt u zich inschrijven via het inschrijfformulier.

PARKEREN

Plattegrond.

Deel dit evenement

bottom of page